Kavgacı Siyam Balığı Fiyatları

11 Mayıs 2023 - 18:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.
resim

Kavgacı siyam balığı, beta balığı olarak da bilinir. Beta balıkları agresif olabilmektedirler. Bu nedenden dolayı tek başlarına yaşarlar.

Kavgacı Siyam Balığı Bakımı

Kavgacı siyam balıkları kendi türlerine karşı da agresiftirler. Bu nedenden dolayı iki kavgacı siyam balığı beslemek sakıncalıdır. Çünkü ikisinden birisi diğeri öldürebilir. Diğer taraftan erkek betalar çok özgüvenlidirler. Kendilerine ayna gösterildiğinde yüzgeçlerini açarak gövde gösterisi yaparlar. Bu balıklar etçil canlılardır. Doğal ortamda sudaki sinek larvalarını, solucan gibi canlıları yiyerek beslenmektedirler. Ayrıca boyutları ortalama 5 santimetredir. Oksijeni verimli kullanabilmek için kendilerine özgü solunum sistemleri vardır. Bu balıkların bakımı için akvaryum, taban kumu, bazı akvaryum bitkileri, filtre, akvaryum ısıtıcısı, aydınlatma gereklidir. Bu ihtiyaç karşılanmalıdır. Çünkü bu ihtiyaçlar karşılandığında balıklar kendilerini doğal ortamdaymış gibi hissederler. Sinir, strese çok fazla girmezler.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler;

İki erkek kavgacı siyam balığı bir arada yaşayamaz. Ancak dişi balıklar bir arada yaşayabilir. Dişiler daha küçük ve narindirler. Bu balıklar için uygun akvaryumlar seçilmelidir. Örneğin 30×2730 santimetrelik bir akvaryum uygundur. Akvaryum boyutu bu balığın akvaryuma sığabilmeleri ve rahat dolaşabilmeleri tarzda olmalıdır. Böylece balıklar strese girmezler. Kavgacı siyam balıkları labirentli bir balık türü olduğu için oksijen tüketimi açısından sahibini zor duruma sokmaz. Ayrıca çok yükseğe zıpladıkları için akvaryum tamamen doldurulmamalıdır. Bunun dışında akvaryuma yaklaştığınızda hemen size yaklaşırlar, çünkü meraklıdırlar. Akvaryumunda suyunda en ufak değişikliği fark ederler. Kalabalık bir akvaryum kurulmak isteniyorsa vatoz balığı, çöpçü balığı, neon tetralar ve 3-4 tane dişi beta beraber yaşayabilir.

Akvaryum suyu değiştirilirken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Su sıcaklığı 22-28 derece civarında olmalıdır. Akvaryum suyu haftada bir kez, 4’te 1 oranında değiştirilmelidir. Ancak bu suyun önceden oda sıcaklığında bekletilmiş olması gerekir. Çok soğuk su koyulursa hastalıklar baş gösterebilir. Kış aylarında ev soğuk oluyorsa mutlaka ısıtıcı bulundurulmalıdır. Aynı zamanda suyun Ph dengesi 6-8 arasında olmalıdır. Ancak bu balıkların daha canlı gözükmesi için suyun Ph dengesi asidik olmalıdır. Diğer yandan bu balıkların beslenmesi oldukça kolaydır. Bu balıklar obur olsalar da az az yem verilerek beslenebilirler. Evcil olanlar kuru yemle beslenebilirler. Bu yemler etçil balık diyetine uygundur. Granül şeklinde yüksek proteinli yemler kavgacı siyam balıkları için en ideal balık yemleridir. Bir paket balık yemi ortalama 6 ay yetmektedir. Ayrıca bu balıklar dayanıklı hayvanlardır. Hasta olduklarında da çok çabuk bu hastalığı yenebilirler.

Kavgacı Siyam Balığı Fiyatları [year]

Kavgacı siyam balığı fiyatları boyları ve cinsiyetleri gibi bazı özelliklere göre değişebilmektedir. Her bütçeye uygun kavgacı siyam balığı bulunabilir. 15 TL’ye bu balıklar bulunabilir. Ortalama olarak kavgacı siyam balıkları erkeklerinin fiyatları 4000 TL’ye kadar ulaşabilmektedir. Dişilerin fiyatları da 1000 TL’ye kadar ulaşabilmektedir.

Kavgacı Siyam Balığı Hangi Ülkelerden Gelir?

Kavgacı siyam balıklarının anavatanı Tayland’dır. Güneydoğu Asya’da yoğun olarak bulunurlar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.