Fil Kulak Lepistes Balığı Rehberi

Bu yazımızda lepistes türleri içerisinde özel bir yere sahip olan fil kulak lepistes hakkında bilgi vereceğiz. Eğer ilk kez bu türü beslemeyi düşünüyorsanız ancak kendinizi yeterince hazır hissetmiyorsanız bu yazı tam da size göre diyebiliriz.

Fil Kulak Lepistes Balığı

Ben de başta olmak üzere neredeyse akvaryum hobisindeki herkes ilk balıklarını seçerken tercihlerini lepistes balıklarından yana seçmiştir. Öyle ki çoğu zaman bir arkadaşımızın ya da akvaryumcu abimizin elinde fazla olan lepistesler üreye üreye akvaryumu doldurmuş ve onlar tarafından bize hediye edilmiştir. İyi hoş ama bu balıklara nasıl bakacağız ☹

İlk lepisteslerimizi aldıktan bir süre sonra hemen başlarız bu balıklar nasıl balıklardır, başka türleri var mıdır ya da lepistes balığının beslenmesi nasıldır şeklindeki soruların cevaplarını aramaya. Öyle ki kısa süreler içerisinde canlı doğuran kategorisi içerisindeki bu balıklar ile ilgili neredeyse bütün bilgilere ulaşırız. Hele ki karşımıza evcilbilgi.com gibi bir web sitesi çıktıysa çok da şanslıyız demektir 😊

fil kulak lepistes
fil kulak lepistes
Şu konuları sizin için öneriyoruz;

Kavgacı Siyam Balığı Fiyatları

Palyaço Balığı

1 of 8

Gel zaman git lepisteslerin uzmanı oluruz ve artık gözlerimiz daha yükseklerde yani özel tür lepisteslerdedir. Lepistes hayranlığı ile başlayan bu serüven daha sonra sıkıcı bir hâl almaya başladığı için hemen elimizdeki lepisteslerin yanına özel tür lepistesleri eklemeye çalışırız. Bu noktada birçoğumuzun ilk tercihi full red lepistes ve fil kulak lepistes olmakta. Biz de bu yazımızda bizim gibi lepistes türleri arasında geçiş yapan kişiler için fil kulak lepistes hakkında bilgi vereceğiz.

Red Mozaik Fil Kulak Lepistes Bakımı

Fil kulak ya da bilinen diğer adıyla big ear lepistesler özel varyant lepistesler içerisinde önemli bir yere sahiptir. Bu lepistes fil gibi bir görünüme sahip olduğu için değil de yanlarında bulunan geniş yüzgeçlerinden dolayı bu ismi almıştır. Yani bu balıklar olduğu gibi lepistestir fakat yanlarında bulunan bu yüzgeçler fil kulak lepisteslerin daha özel bir hal almasını sağlar.

Fil kulak lepistes bakımı aslında klasik canlı doğuranlar ile hemen hemen benzerdir diyebiliriz. Lepistes akvaryumunun canlı doğuranlara göre dizayn edilmesi fil kulak lepistesler için yeterlidir. Ancak bu lepistes türleri diğer canlı doğuranlardan biraz hassas olduğu için ve özel bir tür olduğu için bakımında bazı hususlara dikkat edilmelidir. Gelin bunlara biraz göz atalım.

Eğer fil kulak lepistes beslemek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk husus akvaryumu yalnızca bu canlılara göre düzenlemek olacaktır. Lepisteslerin çok doğurgan canlılar olduğunu da göz önünde bulundurursak türün korunması için tek tür beslemeye dikkat etmelisiniz. Bunun için ortalama 3 adet dişi fil kulak lepistes ve 1 erkek fil kulak lepistes olan ya da bu sayıların katları şeklinde balık içeren bir akvaryum dizayn etmelisiniz. Eğer akvaryum içerisindeki dişi fil kulakları karma bir akvaryumdan aldıysanız ilk 2 ila 3 doğumdaki yavruları mutlaka ayırmanızı ve diğer türlerin döllerinden kurtulmanızı öneriyoruz. Bu şekilde türünüzü koruyabilirsiniz.

Tıkla Oku:  Canlı Akvaryum Balığı Satanlar

Fil kulakların akvaryumundaki dişi ve erkek oranını ayarladıktan sonra dikkat etmeniz gereken diğer bir husus akvaryumun iç dizaynı olacaktır. Bunun için öncelikle en az 50 litrelik olan bir akvaryum seçmelisiniz. Akvaryumu bir süre boş olarak çalıştırdıktan ve ortamın oturmasını sağladıktan sonra akvaryumun çeşitli noktalarına lepisteslerin sevdiği moss ve benzeri canlı bitkiler ekmelisiniz. Bu canlı bitkilerin yanı sıra tabana ince kumlar koymalısınız fakat hiçbir yere kaya ve benzeri süs eklememelisiniz.

Lepistes akvaryumu nasıl olmalı adlı içeriğimizi okudunuz mu?

Akvaryumun iç dizaynını da ayarladığınıza göre akvaryumun ısısını 27-28 dereceye çıkartıp gerekli ilaçlamaları yaptıktan sonra balıkları ekleyebilirsiniz. Bu balıklar daha çok renk çeşitliliği oluşturmak için tercih edildiğinden mutlaka yemleme çeşitliliği oluşturmaya dikkat etmelisiniz. Bu noktada protein içeriği yüksek kuru yemler ve artemia gibi canlı yemler kullanabilirsiniz. Ayrıca zaman zaman salatalık ve benzeri yeşil gıdalar vermeniz balığınızın sağlığı açısından büyük bir öneme sahiptir.

Fil kulak lepisteslerinizi akvaryum içerisine ekledikten sonra ilerleyen süreçlerde gerekli bakımları yapmayı kesinlikle unutmayın. Düzenli periyotlarla akvaryum suyunun bir kısmını değiştirmek ve dip çekimi gibi işlemleri yapmayı sakın unutmayın.

Fil Kulak Lepistes Renkleri

Fil kulak lepistes balığı beslemek isteyen kişilerin merak ettiği sorulardan biri de bu balıkların hangi renklerde olabildiğidir.

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki bu lepistes balığı türünde belirli renkler yoktur. Balığınızın soyundan gelen genler renklerinde çeşitliliğe neden olacaktır. Fakat en çok görülen renk red mozaik olarak da bilinen renktir. Eğer red mozaik fil kulak lepistes bakımı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bir önceki başlıkta verilen bilgileri harfiyen uygulayabilirsiniz.

fil kulak lepistes
fil kulak lepistes fiyatları

Fil Kulak Lepistes Fiyatları [year]

Fil kulaklar ile ilgili merak edilen bir diğer bilgi ise bu balıkların fiyatıdır. Fil kulak lepistes fiyatları hakkında net bir bilgi vermek mümkün olmasa da büyüklüğe ve cinsiyete bağlı olarak değişmekle birlikte balık başına 10-25 TL aralığında olduğunu söyleyebiliriz. Yani kısaca fil kulak balık fiyatları için net bir rakam vermemiz mümkün değil.

İlginizi çekebilir: Lepistes fiyatları

Bu yazımızda fil kulak lepistes ile ilgili ilgili bilgiler vermeye çalıştık. Eğer fil kulak lepistesler ile ilgili aklınızda başka soru işaretleri varsa bunu bize yorum olarak iletebilirsiniz.

İçeriğimizi oylar mısınız?
[Total: 1 Average: 1]
Leave a comment