Sansar Neden Korkar?

21 Şubat 2023 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.
resim

Kediye benzeyen uzun ve ince bir vücuda sahip olan sansarların boyu ortalama 40-50 cm’dir. Geceleri avlanan bu kemirgen hayvanın kümeslere zarar verdiği bilinmektedir. Dahası sansarların kabloları dahi kemirebildiği düşünüldüğünde “sansar neden korkar, onu nasıl durdurabiliriz” soruları akıllara düşmektedir.

Bir Sansar Neden Korkar?

Hızlı hareketler ile kümes hayvanlarının en büyük düşmanı olan sansarlar, oldukça zeki ve inatçı bir canlıdır. Geceleri avlanan ve vahşi hayvanlar kategorisinde yar alan sansarlar, köpeklerden ve yırtıcı kuşlardan korkar. Köpeklerin kendisine saldıracağını ve yırtıcı kuşların kendisini avlayacağını bilen sansar, kendini tehlike içerisinde hissettiği an oradan uzaklaşır.

İnsanlar da sansarlar için korkutucu faktör arasında yer almaktadır. Ancak bu zeki hayvanlar gece olunca insanların evlerinde olduğunu bildiği için rahatlıkla tavuk kümesi etrafında gezinmeye başlar.

Başkaca diğer hayvanlar içerikleri için tıklayın;

Sansar Neye Gelmez?

Sansarların özellikle kümese yaptıkları saldırılar diğer saldırılardan çok farklıdır. Sansar kümese bir saldırıda bulunduysa kafası olmayan tavuklar veya kopmuş tavuk kafaları görmeniz muhtemeldir. Sabahları böyle bir manzara ile karşılaşıyorsanız bu sansar saldırılarıdır. Geceleri avlanan bu hayvanlar kendi güvenliklerini sağlamadan asla saldırıya geçmez. Yaşam alanlarında onlar için bir tehdit olması sansar saldırılarının önüne geçebilir.

Sansarlar tavukların korkulu rüyasıdır. Köpekler de sansarların korkulu rüyasıdır. Köpeklerin olduğu yerlerde kümese asla yaklaşmazlar. Yırtıcı kuşlar da bir diğer engelleyici faktördür. Eğer gökyüzünde yırtıcı bir kuş görmüşlerse uygun bir yere saklanarak tehlikenin geçmesini beklerler. Bu noktada yırtıcı kuşların da kümes hayvanlarına zarar verdiğini göz önüne alırsak sansardan korunma amacıyla köpeklerin kullanılmasının en etkili çözüm olduğunu ifade edebiliriz.

Tavukları Sansardan Koruma Yolları

Sansardan korunma yolları kümes hayvanlarının yaşamlarını sürdürmeye devam edebilmeleri için çok önemlidir. Gerekli önlemlerin alınmaması halinde sansar saldırıları büyük kayıplara yol açacaktır.

"Kemirgenlerinizin ihtiyaçlarını tek bir çatı altında bulabileceğiniz, Türkiye'nin En Büyük ONLİNE İNTERNET SATIŞ MAĞAZASI
  • SAFKAN Hollanda Lop Tavşanları Yavru Fiyatı : 750 TL
  • SAFKAN GRİ RENK Hollanda Lop Tavşanları Yavru Fiyatı : 900 TL
  • SAFKAN Netherland Dwarf Cüce Tavşanları Yavru Fiyatı : 1500 TL
  • SAFKAN Hollanda Mini Lop Tavşanları Yavru Fiyatı: 2000 TL

Kümesi sansar saldırılarından nasıl koruyacağımıza bakacak olursak ilk olarak köpekler karşımıza çıkmaktadır. Kümesin yakınında bir köpek bulunması sansardan korunmakta etkili bir yöntemdir. Gürültünün ve ışığın sansarları kümesten uzak tutan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Gündüz saatlerinde kümes etrafında bulunmamız kolayken gece bu biraz zor olmaktadır. Bunun için insan sesi veya yırtıcı kuş sesi kayıt alarak kümeslerinin etrafının bu seslerle ve ışıklandırma sistemi ile çevrelenmesi önerilebilir. Bu seslendirme ve ışıklandırma zor bir iş diyorsanız kümeslerin etrafının tor veya tel örgü ile çevrilmesi bir başka korunma yöntemi olabilir. Ancak tel örgünün aralıklarının çok küçük olması gerekmektedir. Çünkü kurnaz sansarlar kazma işlemi ile toprağın altından geçerek kümese ulaşabilirler.

Sansarların da bir hayvan olduğu onlardan korunmaya çalışırken onlara zarar vermememiz gerektiğini her zaman aklımızda olmalı. Her ne kadar kümeslere zarar verseler de bu hayvanlara düşmanlık beslemeye gerek yok.

Sansar Gelincik Farkı

Sansar çoğunlukla gelincik olarak bilinmektedir. Gelincikle aynı familyadandır ama farklı türlerdir. Sansarlar gelinciklere daha büyük bir vücuda sahiptir. Sansarların daha uzun bir kuyruğu vardır. Ağırlık olarak gelinciklerden çok daha fazladırlar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.