Hindi Yavrusu Bakımı Hakkında Önemli Bilgiler

29 Mayıs 2023 - 14:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.
resim

Hindi yavrusu diğer kanatlı türlere göre daha hassas olan bir canlıdır. Hindi yavrusu bakımı yapılırken ilk haftalarda özenli ve hijyenik bir bakım şarttır.

Hindi Yavrusu Bakımı

Bu yavrular kuluçkadan çıktıkları ilk gün 35 derece sıcaklıkta bir alanda bulundurulmalıdır. Kuluçka işlemi gören yavrular 37,5 ile 37,7 derece sıcaklıkta yumurta içinde yaratıldıklarından bu ısıya yakın bir dereceye ihtiyaç duymaktadırlar. Bulundukları alan bu derecenin altına düşmemeli veya rüzgâr almamalıdır. Çünkü hindi yavruları düşük sıcaklıkta birbirleri arasına sokulur veya üst üste tırmanırlar. Altta kalan yavruların ezilip zarar görmeleri ve yetersiz ısıdan 48 saat içinde ölmeleri söz konusudur.

Hindi yavruları 0-5 gün için 35 derece, 5-10 gün için 32 derece, 10-30 gün için 29 derecede bakılmalıdır. 30 günden sonra bu sıcaklık 29 derecelere çekilmelidir. 2. ayına giren yavrular için artık ısıtma yapılmamalıdır. Isıtma sistemi doğru olmayan yavruların bağışıklık sistemi iyi gelişmez. Dış koşullara karşı da her zaman hassastırlar. En küçük bir esintide kolayca hasta olabilirler. Bunun dışında bulundukları ortam dezenfekte edilmelidir.

İlginizi çekebilecek kanatlı hayvanlar içerikleri için tıklayın;

Hindi yavruları bakılan alan içerisinde bulunan sulukların içerisine girmemelidir. Eğer yavrular suluk içerisine girerlerse ayakları ıslanır ve çok çabuk üşürler. Bu yavrularda üşütme sorunu ölümcül sonuçlara sebep olur. Ayrıca bu yavrular meraklı hayvanlardır. Yerde biriken gübre yığınlarına gaga ile vururlar. Gaga vurulan yerde bulunan mikroplar, hindi yavrularını öldürebilir.

Bu nedenden dolayı hindi yavrularının bakım alanlarında yer zemine çam planya talaşı serilmelidir. Çünkü çam ağacından kesilmiş olan planya talaşı gübreyi hızlı bir şekilde kurutur. Böylece hindiler koruma altına alınır. Ayrıca bu planya talaşları bit veya diğer parazitleri üretmemektedir. Hindi yavrusu üç aylık olduğunda artık doğaya çıkarılmalıdır. Doğa ile buluşmasında bir süre ayakları suya dokunmamalı, soğuk, rüzgârlı havalarda dışarıya çıkarılmamalıdır. Bu yavruların dış dünyaya ayak uydurması 30 günü bulabilir.

Hindi Yavrusu Ne Yer?

Hindi yavruları ilk olarak başlangıç civciv yemi ile beslenmelidir. Hindi altında veya kuluçka makinesinden çıkan yavrular ilk 3 gün yem yemeden bekletilebilir. Civciv başlangıç yemi onlar için kolay tüketebilecekleri bir yemdir. İhtiyaç duyulan besin ve proteinler bu yemlerde bulunur. Bu yavrular 30 gün olana kadar başlangıç yemi ile beslenmelidir. Daha sonra ikinci dönem civciv yemi verilmelidir. Yavrular et için yetiştiriliyorsa etlik civciv yemi kullanılmalıdır. Etlik civciv yemi hindilerin hızlı gelişimini sağlar. İki aylık olan hindiler ise artık farklı besinler tüketmeye başlayabilirler. Bu besinler arasında kırık buğday veya bütün buğday, küçük mısır taneleri ve her çeşit tohum, kanatlı hayvan yiyecekleri seçilebilir.

Hindi Yavrusu Fiyatları [year]

Hindi yavruları yaşları ve boyutları gibi birçok farklı kritere göre fiyatlandırılırlar. Hindi yavruları çok maliyetli değildirler. Her bütçeye uygun yavrular bulunabilir.

Hindi Civcivi Fiyatları [year]

Hindi civcivi fiyatları genellikle tek olarak satılmaz. Çoklu satılan civcivlerin fiyatları da sayılarına göre değişebilmektedir. Civciv fiyatları 500-1000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.